MURISTELLU - Rosso IGT Isola dei Nuraghi
Obținut dintr-o prelucrare aproape pură a soiului Bovale Sardo (cunoscut local ca Muristellu), o varietate autohtonă reprodusă fidel în acest vin.
Fruct al unei fermentații lente în mici cisterne de oțel și al unei maturări îndelungate în butoaie mici de stejar francez timp de 3 ani, a avut o maturare ulterioară în sticlă culcată de un an și puțin mai mult.
Culoare roșu rubiniu impenetrabil cu nuanțe violacee, la nas se deschide măreț cu note de piatră de foc, grafit și mici fructe de pădure negre.
Pe palat își dezvăluie căldura, urmată de o textură de taninuri moi și catifelate, dezvăluind note de cacao neagră.
Vin nefiltrat, eventualele sedimente nu compromit calitatea, ci exalță tipicitatea și atestă integritatea și naturaletea procedurilor noastre enologice. Excelent în acompaniament cu preparate bogate și structurate, cum ar fi feluri principale din vânătoare, carne roșie și brânzeturi maturate.